83-vuotias löysi narun ullakolta. Kun hän veti siitä, paljastui 70-vuotta vanha salaisuus.

0
2920

Saamme aina välillä kuulla vanhoista tavaroista jotka löytyvät monen vuosikymmenen jälkeen. Usein niillä on paljon arvoa, sekä sentimentaalista että ekonomista, mutta eniten arvoa on useimmiten tavaran kertomuksella. Tämä artikkeli kertoo juuri sellaisesta tavarasta.

Toinen maailmansota oli juuri päättynyt, kun 13-vuotias saksalais poika Rudi Schlattner ja hänen perheensä joutuivat jättämään kotinsa silloisessa Tšekkoslovakiassa, saksalaisten massahäätämisen takia. Huvila jossa he asuivat oli Rudin isän 20-luvulla rakentama, mutta se muutettiin esikouluksi sodan jälkeen.

Family Secret Exposed after 70 Years in Attic Daily Mail

Rudi muistaa, että hänen isänsä oli piilottanut muutaman perhekalleuden ullakolle ennen kuin he muuttivat Saksaan. Siksi hän päätti, 83-vuotiaana, palata vanhaan lapsuudenkotiinsa etsimään isänsä piilottamia aarteita.

Family Secret Exposed after 70 Years in Attic Daily Mail

Hetken etsimisen jälkeen Rudi löysi narun joka roikkui seinältä. Hän veti narusta, ja se mikä ilmestyi, oli uskomatonta. Hän löysi 70 pakettia jotka sisälsivät omaisuutta jonka Rudin isä piilottanut. Vaikka katto oli myöhemmin remontoitu, piilo ei ollut paljastunut.

Family Secret Exposed after 70 Years in Attic

Family Secret Exposed after 70 Years in Attic Daily Mail

Osa tavaroista oli paketoitu ruskeaan paperiin ja osa kuten esimerkiksi vaatteita, lehtiä, tauluja ja jopa sukset oli paketoitu lahjapaperiin. Muita esineitä joita ullakolta löyty oli muun muassa sateenvarjo, kyniä, tupakoita, kirjoja ja ompelutarvikkeita. Kaikki tavarat olivat hyvässä kunnossa.

Family Secret Exposed after 70 Years in Attic

Family Secret Exposed after 70 Years in Attic

Family Secret Exposed after 70 Years in Attic

Family Secret Exposed after 70 Years in Attic Daily Mail

Paketit ja niiden sisältö tullaan laittamaan esille museoon tšekkiläisessä kaupungissa Usti nad Labem, sillä lain mukaan kaikki sodanjälkeiset saksalaiset esineet kuuluvat Tšekin valtiolle. Esineitten taustan takia niillä on historiallista arvoa.

Family Secret Exposed after 70 Years in Attic Daily Mail

Vielä ei olla päätetty mihin museoon esineet laitetaan esille, mutta Rudi on hyväksynyt sen että hän ei saa pitää lapsuudenmuistojaan. Rudin terveys on huono muta hän on kuitenkin suostunut auttamaan museota esineitten tunnistamisessa.

Family Secret Exposed after 70 Years in Attic Daily Mail

Tämän kaltaiset löydöt saavat ajan pysähtymään. On uskomatonta, että kukaan ei löytänyt Rudin isän piilopaikkaa seitsemäänkymmeneen vuoteen ja vielä enemmän uskomatonta on se että esineet ovat niin hyvässä kunnossa. Vaikka Rudi ei saa pitää esineitään, nyt hän voi jakaa osan historiaansa muiden kanssa.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY