Ik haat het schoonmaken van de douche – maar deze tip maakt het zo makkelijk dat het bijna leuk wordt

0
131

Het is altijd fijn als je een schoon huis hebt, maar voor de meeste mensen is schoonmaken niet echt een favoriete bezigheid.

Veel mensen zien ertegenop om hun huis helemaal schoon te maken en blijven het maar voor zich uitschuiven, waardoor de troep en het vuil alleen meer wordt.

Vooral de badkamer is een ruimte die snel smerig wordt en vaak moet worden schoongemaakt. Het is namelijk vochtig, de tegels worden snel vuil en de douche, wc en wastafel worden meerdere keren per dag gebruikt.

Je douche is misschien niet zo smerig als op de foto hierboven, maar het is nog steeds een heel gedoe om het schitterend schoon te krijgen. Gelukkig is er nu een handige schoonmaaktip om snel klaar te zijn met het schoonmaken van je douche en de rest van de badkamer.

Je hoeft daarvoor geen dure schoonmaakspullen te kopen, je hebt namelijk maar twee ingrediënten nodig, die je waarschijnlijk gewoon al in je keukenkastje hebt staan! De resultaten zijn echt verbluffend.

Dit heb je nodig:

250 ml schoonmaakmiddel
250 ml warme witte azijn
1 trechter
1 sprayfles
1 spons
Hoe maak je het:

Verwarm de azijn. Het moet heel warm zijn, maar niet zo warm dat je jezelf brandt.

Net warm genoeg om je vinger erin te stoppen.

Gebruik de trechter om de sprayfles te vullen met schoonmaakmiddel en azijn en schud het goed.

Daarna kun je een klein beetje op de muur sprayen en het zachtjes inwrijven met een spons. Wees hiermee voorzichtig bij rubber en siliconen oppervlakken, want dit kan worden aangetast door de azijn.

Laat het 30 minuten inwerken voordat je het vuil wegspoelt met water.

In deze video kun ook zien hoe je het mengsel maakt. Je hoeft met deze tip geen schoonmaaksters in te huren of uren van je tijd te besteden aan het schoonmaken van je badkamer.

Je kunt het ook op andere plekken gebruiken, zoals in de keuken. Hiermee verwijder je al het vuil op allerlei oppervlakken.

In deze video kun ook zien hoe je het mengsel maakt. Je hoeft met deze tip geen schoonmaaksters in te huren of uren van je tijd te besteden aan het schoonmaken van je badkamer.

Denk je dat je vrienden ook wat zullen hebben aan deze tip? Deel dit bericht dan!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY